Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J37a81n 15K65r38y44s41t

14. 8. 2014 5:27

Zase jeden (pro islam) uzitecny idiot.

6 2
možnosti
KC

Autor je mimo, to je pak těžké vést polemiku.

4 3
možnosti
TT

No, já to vidím tak, že autor je vzdělaný až převzdělaný. Proč převzdělaný? - Protože navzdory k množství naučených dat tápe ve stěžejních bodech, jako kdyby kvůli stromům neviděl les.

Jedna taková solitérní skvrna se v blogu nachází ve slovním spojení "korán - moudrá kniha". To, když člověk vidí v kontextu, kde se růžovými barvami popisuje víra v Abraháma a jeho nadpozemskýho superšéfa, kde se vzývají úsměvy a objímání všech těch poťapanců, kteří jsou zaseklí ve smyčce, že je někdo nadpřirozený stvořil a že budou žít jako Zdeňci Müllerové navěkyvěkův, kde se chválí ten nadpřirozený šéf a vynálezce všeho... tak se v dobré náladě u dobrého vína nerozčiluje, jenom píše příspěvek s výrazem, jako kdyby právě blil.

Hodím se přirovnání toho, co se děje ve ztracených hlavách těchto bláznů k moderní technologii: Chápání klíčových otázek, rozhodnutí, co je k provedení a co k ignorování, to má na starost CPU aneb zdravý lidský rozum. To, že se člověk hodně naučí a dokáže ze startu říct, co řekl Tomáš Akvinský 6.6.1266 v šest hodin ráno, to z něj ještě chytrýho člověka nedělá, stejně jako velká plotna neznamená výkonné kompl. Co z toho, když připojím na 486 deset terra a spustím k práci s těmi daty dvacet programů, co z toho bude? - Čumění na chybový hlášení a BSOD. - Tady dochází k témuž, je chudák pan Z.M. žel overstacked, když už do toho šel s tak nízkou výbavou. 

Přeju laskavé a jemné poplácávní a hlazení po rukou. :-)

1 1
možnosti
PF

Autore, ignoranci vidím u vás, úspěšně přehlížíte realitu dnešního světa.

6 1
možnosti
MK

Pane autore, jste asi velký ignorant a manipulátor. Ale dobře, Vaše zbraň do diskuse = Korán. Najděte si řadu veršů, kde Mohamed popírá to, že Ježíš je boží syn; stejně tak vícekrát říká, že Ježíš je jen jeden z řady proroků před ním, že všechna proroctví ruší jako pomýlené a jen ty jeho, jako definitivně posledního proroka jsou správná. Dle soudných historiků je zřejmé, že mnohé zásady opsal od Židů a křesťanů a navíc, protože byl Korán sepsán (několikrát) až 100 let po Mohamedově smrti, jsou pochybnosti, zda některé pasáže nejsou zkreslené ústní předávkou a nebo, že je Mohamed vůbec neřekl. Mohamed byl analfabet a že mluvil také o něčem z doslechu, označil zpočátku  uznávanou Marii za Miriam, a to je jiná historická a starší postava. 

 Bylo by to dlouhé povídání, tak jen postřeh závěrem: když je Korán dopracován až do detailního uspořádání rodiny a společnosti, těžko se může chápat jako předloha k duchovnímu rozvoji a ne doslovně. Ženě titulárium - bytost II. kategorie - asi těžko odpářete.

9 0
možnosti
KC

Korán a Bible jsou oheň a voda. Proč by měli být jejich vyznavači jiní?

4 0
možnosti
JK

Třeba proto, že křesťané zpravidla berou Bibli jako historický dokument, nikoliv jako striktní zákon ?

2 0
možnosti
VF

Duchovní stránka každého člověka je jeho subjektivní záležitost a nemůže po druhých jednostranně požadovat, aby se jí jakkoli zabývali, měli jí věnovat svůj čas a energii. V daném případě by zejména pro nenábožensky založené lidi bylo silně ubíjející a frustrující věnovat energii věcem pro ně nesmylsným a neúčelným, to po nich nelze rozumně požadovat.

2 0
možnosti
MK

mno hezká snaha opět uchlácholit plebs, který se přes autocenzuru mocných a ČT přesto dozvídá o pekle, kterou tahle bandička rozjela ve Francii, Holandsku. O zástupech mladých muslimů, třímajících vlajky ISILu a vyřvávající, že se má Evropa těšit na stejné peklo. 

Hitler taky veřejně napsal co míní udělat a moudří pánové Chamberlain a Dalladier mu neveřili a raději prodávali občanům naději. Jenomže tentokrát nás nejspíš čeká válka v ulicích, s útoky ze zálohy a následným skrýváním se do mešit a to přeci nelze strkat všechny do jednoho pytle že? Co na tom, že 60% muslimů v Rakousku a Německu odmítají sekulární stát a trvají na zavedení šárii, tzn. nadvlády muslimů nad ostatními, jak jim ostatně ta jejich "úžasná" a tak "duchovní" kniha říká. 

Pane autore, chápu, že to myslíte dobře, ale tentokrát krok stranou. Popisujete to co chcete aby bylo, ne to co je.

26 1
možnosti
Foto

Žádné "zjevené" pravdy a náboženské texty se nemají brát vážně.

5 1
možnosti
TT

Ale ano, v ústavech ano, ze stran pečovatelů. Podle starého hesla: Dětem a bláznům neodporuj. ;-)

4 1
možnosti
RS

Nedoporucuji se zabyvat hloubej koranem. Mohlo by se Vam stat, ze by na Vas byla uvalena fatva jako na Salmana Rushdieho a museli se skryvat, aby Vas nezavrazdili. Ziji ve Svycarsku, kde mame velke procento muslinskeho obyvatelstva. Pro ty je jako pro skoro vsechny Svycary nabozenstvi ciste soukroma zalezitost. Pouze kovertiti znaji vsechno lepe a dvakrat a chteji misionovat. Bez uspechu. Ve Svycarsku bylo prilis mnoho krve prolito v nabozenskych valkach, nez aby se historie mohla opakovat.

6 1
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik