Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Konečně trochu normální pohled na arabské události. Bez agentů CIA nebo KGB (dle preferencí jednoho každého chytrolína) za každou plamou. Díky.

0 0
možnosti
Foto

Je to správný, leč pouze vzdálený politický pohled. Maler je někde jinde. Ti lidi neměli už za co žít. Díky biopalivům atd se o tolik zvedly životní náklady, že ani známé 2 USD na den v těchto končinách nestačily. Reálný průměrný plat je v těchto končinách kolem 200 USD za měsíc. 30% a víc nezaměstnaných. Nemáte co do úst, aby jste hladem nechípli, jdete do boje. A protože jsou Vás miliony a ne jednotlivec, nastala revoluce.

0 0
možnosti

J77a90n 62H21l26e75d55í21k

16. 1. 2014 23:08

západ ta legrace stojí životy a miliardy, Arabové se nezmění, naopak zaplevili celý svět nenávistí a prolitou krví. Chtělo by to tyto země dokonale zaizolovat, ať si to vyřídí mezi sebou a nezatahují do jejich hromadných vražd normální lidi. Jak repatriovat muslímské teroristy nalezlé všude, kde je dírka a rozmařilé dávky, neví ani Obama, Cameron, Putin, o Hollandovi ani raděj nemluvě.

2 0
možnosti

J42a49n 28S15e17m32i56k

16. 1. 2014 22:48

zakladni vychodisko clanku je ze to 'arabske jaro' nejak nedelali sami arabove, nebo ho za ne delal Zapad?

To vychodisko je myslim nespravne.

To ostatni, totiz ze nektere spolecnosti jsou schopne si vladnout formou demokracie vice, a nektere mene neni zase takovy objev aby se o nem muselo blogovat.

A to ze "zapad nemel nikdy opustit sve diktatory"... no to na prikladu treba Iranu v roce 1979 taky zadne lepsi vysledky neprineslo.

Proste to ze nejaci novinari vymysleli termin 'arabske jaro' neni duvod aby kazdy prepokladal ze ode dne arabske jaro+1 nastane nirvana,demokracie a prosperita.

Pokud jste prekvapen ze nenastalo, neni to nejakym spiknutim medii, ale tim ze prilis date na novinarske zkratky- v novinach je obecne moc malo mista na smysluplnou analyzu cehokoli

0 0
možnosti

J14a34r60a 90R95a24n34k

16. 1. 2014 23:26

Arabskym jarem se to zde na Zapade pojmenovalo, podle tehdy sice kratkeho, ale na celem svete znameho a ocekavaneho Prazskeho jara.

1 0
možnosti

tak to vypadá, když píše někdo, kdo tomu rozumí. Velmi erudovaný a skeptický (v dobrém slova smyslu) názor s kterým se nedá než souhlasit. Jen bych dodal k tomu, že Arabové jsou ti co musí sami svou situaci měnit a vybudovat své elity, to jen pravda. Nikdo jiný nemůže Araby do něčeho "dokopat", ale přesto jim můžeme a musíme pomáhat. Můžeme a musíme pomáhat právě těm silám, jakkoliv jsou marginální, které usilují o vytvoření toho, o čem autor píše.

4 0
možnosti

Zatím jsem neměl s  panem autorem tu čest, když sem viděl titulek, lekl sem si to zase bude ta populisitcká mantra o prohnilosti arabů a islámu, takže jsem velmi vděčný za takový článek

4 0
možnosti

PROBLÉMEM NENÍ JEN ISLÁM ALE I TO, ŽE ARAB NEZNÁ NÁROD ...16-17 století ???  to jste optimista , oni jsou pořád v kmenovém zřízení , stát jim je ukradený, zodpovídají se pouze alláhu a místnímu staršímu ...

6 2
možnosti

J38a37n 72P53a47v62e37l

16. 1. 2014 18:40

Osvícenectví v Evropě také neudělalo svou práci za dva roky. Buďme v klidu, kulturní revoluce chce prostě výměnu generací.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS