Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

18. 6. 2012 20:57
... v podstatě jste nám ukázal...

... že všechno se dá vysvětlit politicky korektně - stačí jen vybrat správné argumenty a ty nesprávné banalizovat...

... ještě by to chtělo vysvětlit, proč mírné pásmo, kde se sklízí jednou za rok, a to ještě často s velkými problémy, musí dnes podporovat oblasti, kde se dá sklízet dvakrát i čtyřikrád do roka...

... odpověď je jednoduchá - v každé oblasti či podnebnímu pásmu byl člověk vystaven jiným evolučním tlakům, což se během dvou tří milionů let vývoje prostě musí v některých oblastech projevit...

4 0
možnosti
S

SYETEY_KOTZOUR_nežere_yeleny

19. 6. 2012 7:28
Re: ... v podstatě jste nám ukázal...

R^presne tak

0 0
možnosti
G:

Gwendolyn :)

18. 6. 2012 19:36
S rasou to nema nic do cineni

Tak jako pan Banga uvadi stereotypy a tvrdi, ze vsechny romske deti maji hudebni nadani, tak si spousta lidi mysli, ze cernosi behaji rychle, belosi neumeji skakat u basketu a Asiate jsou hrozne chytri ve skole. Ve skutecnosti je to vse zalezitost daneho cloveka, vychovy, moznosti. Proc americti cernosi nejsou skveli v plavani? Spousta jich doted neumi plavat. Proc nehraji golf nebo hokej a misto toho hraji am. fotbal? Proc si africke deti cutaji s micudou misto hrani golfu? A jaktoze je tolik ctyrkaru mezi Asiaty? Nevim, jaka je ta kniha, ale rasa neni odpoved. Ale to spousta lidi odmita.

1 0
možnosti
.A

.45 ACP

18. 6. 2012 20:01
Re: S rasou to nema nic do cineni

Už jste někde zaslechl i slovo "průměr"?

1 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

18. 6. 2012 19:16
Ani černoši neběhají jako

indiáni kmene Tamahumara. To jsou ti jedlíci peyotlu, co za den uběhnou stovku (mil) a ještě si k tomu kopou míč.

1 0
možnosti
VS

Astaroth

19. 6. 2012 0:29
Re: Ani černoši neběhají jako

Behaji rychleji, ale po mnohem kratsi dobu.

0 0
možnosti
IH

misaviki

18. 6. 2012 18:26
A naopak - proč jsou černoši dobří jen ve sprintu?

Černoši běhají fantasticky, protože to po staletí-tisíciletí potřebovali - utíkali před lvem, honily antilopu k obědu apod. Mají vyvynutější svalstvo, to je vidět na první pohled. Spíš se ptejte, proč černoši nehrají hokej nebo nedělají sporty, kde je potřeba logické myšlení a strategie. Rozběhnout se a běžet není žádná věda, přemýšlet u toho nemusíte. U těch ostatních sportů už ano. Takže - proč jsou černoši dobří jen ve sprintu? Protože bílá rasa po staletí bojuje o přežití a musí přemšlet a plánovat, aby nezahynula v zimních měsících.

3 0
možnosti
DK

Fonon

18. 6. 2012 19:07
Re: A naopak - proč jsou černoši dobří jen ve sprintu?

myslíš tohle?

http://www.youtube.com/watch?v=QPw2VCHPcP8

2 0
možnosti
A

Antoninus

18. 6. 2012 17:36
Argumenty bohužel nic moc.

Bohužel jste fakticky nevysvětlil proč běloši běhají pomaleji. Celé téma je dnes jistě velice citlivé, jelikož se mluví o jisté "nerovnosti ras" což všichni bojovníci proti "rasismu" velice neradi slyší, zde jste to však pojal poměrně dost krátkozrace a navíc jste zapoměl na třetí rasu a to na asiaty, kteří zaostávají v atletice jak za bělochy tak za černochy. Přitom asiatům nedostatek "snahy" či nějaké "sociální prostředí" opravdu nechybí spíše ve "snaze" překonávají zbylé dvě rasy. Přesto výsledky jsou dost hubené. Proč? Protože ať někdo chce nebo ne, tak lidské rasy nejsou stejné, černoši jsou v průměru nejvyšší, mají tak nejdelší končetiny, je jasné že v běhu budou excelovat po nic jsou běloši a asiati jsou oproti zbylým dvěma v průměru velice drobní a nízcí tedy v běhu nejpomalejší.

Je to vlastně úžasně jednoduché, bohužel v rámci "boje proti rasismu" se začaly zcela jasné fakta zamlčovat, či opomíjet.

5 0
možnosti
JM

hriva5

18. 6. 2012 18:26
Re: Argumenty bohužel nic moc.

Autorovo to budete jen těžko vysvětlovat, ostatně podívejte se, co dělá, čím se živí. Domnívám se, že dalšího komentáře netřeba.

0 0
možnosti
JP

johnpeters

18. 6. 2012 17:34
A říká Vám

něco slovo somatotyp? Pokud sledujete (dost pochybuji)na př.atletiku,sprinteři jsou muži krátkých,výbušných svalů,a naproti tomu běžci středních a dlouhých tratí jsou junáci sotva padesátikiloví,t. zv.samá ruka a noha.Typické to znaky pro jisté černé typy.A třeba žlutá rasa nemá zas geny pro automob.závody.A v čem by vynikali třebas Eskymáci?Prostě-různé rasy mají odlišné předpoklady k lecčemu.Viz Bulhaři,Arméninebo Rusové ve vzpírání.A tak dále.A s inteligencí to bude podobné-lidé jsou prostě různé.Konec.

5 0
možnosti
JP

eda kuk

18. 6. 2012 17:44
Re: A říká Vám

Jasně, souhalsím s Vámi. I některé léky mají trochu jinou účinnost na jinou rasu a proto se zkoumají na asiatech, černoších, běloších a pod.. Černoši mají také úžasnou barvu hlasu a z nahrávek poznáte že to není běloch. Asiati mají své charakteristické rysy fyzické a povahové. Prostě jsme různé rasy a politická korektnost je v tomto nesmyslná. Hraju basketbal a ze zkušenosti vím že černoši jsou většinou obratnější a šikovnější a to nebude výsledek nějakého útlaku nebo otroctví. Lidé jsou různé, tak tak..

5 0
možnosti
FH

Bouše

18. 6. 2012 17:24
Řekl bych, že toto vysvětlení dost pokulhává.

Ze stejných důvodů (snadnější dostupnost) by mohli černoši excelovat i v dalších lehkoatletických disciplínách (oštěp, koule, kladivo, výška ...). I zde je účast ve světové špičce dost lukrativní.

0 0
možnosti
K

kion121

18. 6. 2012 17:26
Re: Řekl bych, že toto vysvětlení dost pokulhává.

Tak nějak, ten článek jaksi pan Müller "nedotáhl":-):-/R^

0 0
možnosti
K

kion121

18. 6. 2012 17:18
Dnes antikarma

tak mi prosím pane Müllere vysvětlete, jak ohromné náklady jsou třeba na plavání, nebo šachy?

Do jaké míry je aristokratka Serena, nebo Venus Wiliams?

To spíš Váš článek jsou bludyRv

1 0
možnosti
MP

martini pink

18. 6. 2012 17:17
Autore,

mne jste tedy Vasim clankem moc dobre neobjasnil, PROC belosi behaji pomaleji a moc tomu Vasemu hlavnimu argumentu neverim, ze by kvuli rasismu - to asi ne. Mohl byste to priste zkusit vyjadrit vic "polopaticky" ?

1 0
možnosti
D

Draggo

18. 6. 2012 17:06
tot otazka,

jestli je zvlastnost rasy nebo jsou cernosi jen min zdegenerovani.

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik