Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AN

TondaN

31. 5. 2011 20:26
kolik

čechů , tolik odborníků:-) ještě,žě to za nás vede mff a pánové z wallstretu;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

31. 5. 2011 20:17
pane, jste na omylu

 Problém není  v půjčkách na úhradu půjček, ale v sociálním státě a falešném humanismu. Počítat s návratností můžete tehdy, když investujete do něčeho perspektivního. Většinou dnešních půjček se financuje zábava, zážitky, spotřební elektronika, netrpělivost a touha mít všechno hned... pokud stát vyhlásí "právo" člověka na zajímavý a "naplněný" život, pak je to ve světě plném lákadel slib nesplnitelný. Mediální žvásty o % bohatých, co vlastní 80% bohatství světa jsou právě jen žvásty, záměna významů "vlastní" a "spotřebovává". Alternativou by bylo nechat ony prostředky prožrat - pak by se "pokrok" zastavil. Ani komunisti nemohli všechno projíst, a Stalin, ač nevlastnil, měl větší moc než všichni američtí miliardáři dohromady. Danit je možné prakticky jen kvalifikované odborníky z produktivní sféry a když to státy přeženou, tihle se na to vykašlou a půjdou si rýt na zahrádku. Stát si od nich musí na "sociálno" půjčit - a to furt dokola, neboť se slibuje víc sociálna než společnost snese.

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

31. 5. 2011 20:27
Re: pane, jste na omylu

Zrovna dneska jsem poslouchal úvahu pana Šterna na téma, jestli je nebo není ministr Drábek asociální. Rozebíral situaci vozíčkáře - dobře vydělávajícího advokáta. Jestli má nárok na "solidární podporu". Pan Drábek prý tvrdí že ne, protože netrpí hmotnou nouzí. Pan Štern, po deseti minutách klopotných úvah došel k opačnému závěru - pan Drábek svým chápáním solidarity prý uvázl v devatenáctém století. Dnes, kdy prý nejde jen o hmotné zabezpečení ale o lidskou důstojnost - a teď se do toho nějak zamotal protože mu vyšlo že by měl mít nárok na hmotnou pomoc. Dobře, nechodící člověk je postižen. Co ale znamená postižení, pokud nebrání člověku vydělat miliony? Budu-li beznohým miliardářem, pomůže mi sleva na auto? A není potom "postižením" neschopnost kohokoli vydělat, řekněme, sto tisíc měsíčně i když by chtěl? Neměl by právo na kompenzaci? beznohej se nemůže živit jako fotbalista, ale jako advokát ano. I lenost je "handicap" bránící v kvalitním prožívání. Každý, kdo neumí je "postižený".

0 0
možnosti
KR

Králík Roger

31. 5. 2011 19:38
Řešení je jednoduché - zrušit 90%

humanitních fakult. Lidé se přestanou zabývat nesmysly a začnou se opět normálně chovat.

10% současného počtu absolventů humanitních oborů odpovídá jejich potřebě. Pro ty ostatní se vytváří pseudoaktivity, které škodí, protože oni normálně uvažovat NEUMÍ.

0 0
možnosti
KR

Králík Roger

31. 5. 2011 19:34
Státy to standardně řešily inflací nebo

bankrotem. Na tom není nic nového. Spíše stojí za pozornost, že bankovní úvěry nefinancují rozvoj výroby.

Banky u nás se snaží navnadit blbce, aby si brali půjčky na zbytečnosti. To de jim zdá bezpečnější a proto bych jim to znejistil.

0 0
možnosti
C

carolusI

31. 5. 2011 18:32
Ta situace

se vyřeší prakticky sama. Celosvětový bankrot už klepe na dveře. Jen politici si to nechtějí připustit a krmí nás vylhanými žvásty.

0 0
možnosti

Danny boy

31. 5. 2011 19:25
Re: Ta situace

Politici to dobře ví a proto hrabou co se ještě dá. Oblbovat musí, jinak bychom nedávali peníze do bank.

0 0
možnosti
MW

Hegemon

31. 5. 2011 17:55
Díky

úvěru financujeme lepší zítřky :) Bohužel tato doba je nakloněna lidem, kteří nemají odpovědnost ani za sebe, ani za majetek který spravují. A vzhledem k dnešním pseudovzorům...se to jen tak nezmění. Podívejte se okolo sebe a co je chváleno a oslavováno.

0 0
možnosti
VK

vtech

31. 5. 2011 17:47
Náš svět je v krizi pořád

Každé století ma něco.

0 0
možnosti
E

energetik22

31. 5. 2011 17:39
Polovina mládeže má růžové představy o své budoucnosti.

Druhá polovina na drogy nemá .....!!

0 0
možnosti
J

josef.szdimera

31. 5. 2011 17:45
Re: Polovina mládeže má růžové představy o své budoucnosti.

;-D kdyby to vlastně nebylo smutné..

0 0
možnosti
BD

Béda47

31. 5. 2011 17:29
rada nad zlato

Autor má naprostou pravdu. "Náš" svět je v krizi nejenom ekonomické, ale i socíální a politické.Léta jsme si namlouvali, že svět táhnou USA a Dolar. Přitom je známo, že trojská unce zlata stála ještě v sedmdesátých letech minulého století kolem 30 dolarů. A dnes stojí toto množství  asi 1500 Dolarů. Když tato dvě čísla vydělíme, vidíme  obrovské znehodnocení měny USA. A má to vše pokračující tendenci. Vyrábí se nesmyslné zboží v nesmyslném sortimentu. Potraviny se nahrazují ochucenými náhražkami.Ani coca cola již není, co bývala !

Ještě, že se vše zrychluje a tak i společenské změny nebudou trvat 200 let.  A bude líp !!!!V

0 0
možnosti
C

certik_bertik

31. 5. 2011 16:30

myslím že odpověď nalezl čínský filosof LaoC a je to cyklická teorie dějin. Tj, jakákoli dlouhodobější politická změna je nemožná, ale dějiny se neustále točí v bludném kruhu. Takže teď se dá očekávat nějaká světová válka, zřejmě islamisté

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik