Diskuse

Evropa a islám

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WS

wandering star

26. 9. 2009 3:28
Publikujete někde francouzsky nebo anglicky?

Pokud ano, můžete sem prosím dát odkaz?

0 0
možnosti
WS

wandering star

25. 9. 2009 22:35
Jak je to možné, že jsem Vás tady našla až teď?

Hned Vás šoupnu na první místo mezi své oblíbence http://kulhankova.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti
ZM

zdmueller

28. 9. 2009 17:43
Re: Jak je to možné, že jsem Vás tady našla až teď?

Děkuji Vám za podporu. Potěšila.:-) K Vašemu dalšímu dotazu: nyní publikuji již jen česky, na tomto blogu, občas v Lidových novinách. Váš blog jsem si prohlédl. Máte řadu hezkých fotografií. Divoká příroda a zážitky v ní. Kdo by se nezasnil. Mnoho dalších objevných výprav, v hluboké divočině nebo třeba i jen za humny! Držím Vám palce.

0 0
možnosti
J

jajboze

25. 9. 2009 21:26
Nase kultura

ma jedno velmi nebezpecne heslo:" Nechci se nikoho dotknout, ale..." Muj nazor je, ze  chci-li resit nejakou obtiznou situaci, musim se " nekoho dotknout" a ziskat si jak priznivce, tak nepratele. Plati to jak v osobnim, tak ve verejnem zivote. Jenze...vetsina lidi si nechce delat vrasky s resenim   problemu, protoze by ztratila oblibenost, prizen nadrizenych , nebo volicu. Doplatila na to napr. vlada M.Topolanka, kdyz konecne pojmenovala nase nesnaze a snazila se o napravu. V pracovnich kolektivech je clovek, ktery veci nazyva  pravym jmenem, obycejne velmi neoblibenym pracovnikem, protoze " je lepsi, moc do niceho nevrtat ". Tak se nejspise stalo, ze Evrope dlouho neresene potize s imigranty prerostly pres hlavu a mnohdy je uz na nejakou dohodu pozde. Sleduji Vase clanky dlouho a s potesenim,  ale i u Vas se zmenil smirlivy ton a snaha o pochopeni islamu, ve vyhraneny nazor, ze je konecne na case, podniknout radikalni kroky. Tak si myslim, ze situace je " fakt vazna". Zdravim

0 0
možnosti
MS

Michal007

22. 9. 2009 16:51
Žádané oponování

je v podstatě obsaženo v citovaném heslu „Měj rád nebo odejdi!“. Ti slušní, integrovaní existují a skoro nikomu nevadí. Rozeznat u příchozího, kam se zařadí, je těžké, dostat ho pryč v negativním případě ještě těžší a najít rozumné řešení pro nepřizpůsobivé s trvalým pobytem skoro nemožné.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

22. 9. 2009 15:46
Volám po tomtéž:

Jsem ovšem velmi hluboce přesvědčen o tom, že islám ( zejména radikální ) slyší jen na velmi rychlé reakce ve smyslu - Co ty učiníš, já dvojnásob. Ne více, či méně. Týká se to nejen politické oblasti a diplomacie, ale také svobody slova, vyznání atd.

R^[>-]..opět squělé!

0 0
možnosti
J

jindrahojer

22. 9. 2009 15:06
jindrahojer

Je přece správné zastat se slabšího.;-D

Nezbývá nám,než doufat,že islám projde stejným vývojem,jako křesťanství.Přes proklamovanou lásku k bližnímu a desateru se katolická církev dopouštěla takových zvěrstev,které jsou v tehdejších podmínkách zcela srovnatelné s dnešními hrdinskými činy muslimů.Bohužel se toho těžko dožijeme.Vždyť katolíkům to trvalo několik století.A i kdybychom přijali Švejkovu logiku,že teď jsou lidi vo polovinu chytřejší,stále je to ještě více jak sto let.V současné době mě nikdo nepřesvědčí o opaku toho,že Islám je zvrácený a zcela netolerantní systém,potlačující jak samostatné uvažování,tak práva jedince vůbec.Záměrně nepoužívám slova náboženství,protože s bohem toho má velice málo společného.A jestli před touto skutečností budou evropští,ale i američtí vládci nadále zavírat oči a ústa ve jménu jakési korektnosti,můžeme se v brzké době dočkat "velkých věcí ".

0 0
možnosti
J

jjezekj

22. 9. 2009 15:22
Re: jindrahojer

Tahle naděje na reformaci islámu je lichá. Ano zvěrstva se ve jménu křesťanství děla, ale zásadní rozdíl oproti islámu je ten, že se tak chovali pomýlení a chamtiví nebo mocichtiví lidé, jednotlivci nebo chceteli i část církve. Prostí nebo poctiví křesťané, kteří žili podle božích přikázání a bible však dodržovali desatero a žádné násilí nepáchali. V islámu a koránu je však přímo násilí vůči bezvěrcům a jejich majetku přikázáno a poctivý muslim by se podle toho měl řídit.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

22. 9. 2009 14:11
úspěšná integrace

úspěšná integrace se pozna ve chvili kdy pujde do tuheho a pretvarovat se a klickovat nebude pouzitelna volba. Pak se ukaze jestli jsou etnicke a nabozenske vazby silnejsi nez oficialne proklamovane idealy.

0 0
možnosti
J

jjezekj

22. 9. 2009 14:08
Na klidné řešení je pozdě

Obávám se, že zaslepenost dnešních vůdců Evropy a levicových intelektuálů v médiích je taková, že setrvačnost procesů už jiné než krvavé a bolestivé řešení neumožní. Odnese to samozřejmě i mnoho po asimilaci toužících cizinců i muslimů. Vina ale plně padá na hlavu jejich vůdců a hlavně na hlavy evropských a amerických apologetů multikulturalismu, politické korektnosti, feminismu a dalších zvrhlostí útočících na klasickou rodinu a euroatlantickou civilizaci. Jediné co mě trochu pochmurně uklidňuje, je to, že tito šmejdi skončí před tribunálem jako první.

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

22. 9. 2009 13:51
Bez chyby.

Děkuji za střízlivě a slušně napsaný článek. Souhlasím zejména se závěrem - pokud se tu bude v rámci nějaké jedině správné politické korektnosti dusit běžná věcná politická diskuse na téma přistěhovalectví a jeho vlivu na proměny společnosti, skutečně může být pozdě, běžným lidem dojde trpělivost a pro všechny to může mít kruté důsledky. Vyhlášené dogma "mulitkulturalismu" a "politcké korektnosti" jedině posiluje extremismus.

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

22. 9. 2009 13:53
Re: Bez chyby.

jake dogma multikultiralismu mate na mysli? politicka koreknost je zcela racionalni uvazovani evropskych predstavitelu vuci muslimum, od kterych potrebujeme ropu i vuci Rusku od ktereho potrebujeme ropu a plyn....mate jinou predstavu jak by se meli politici chovat?

0 0
možnosti
JK

Majkyho_pupik

22. 9. 2009 13:48
Evropa

se stala multietnickou uz pred nekolika set lety, akorat ze to nebylo v tak velke mire jako dnes. Ano, nase civilizace pomalu vymira, stejne tak jako jednou bude vymirat ta muslimska. Obe jsou to veci s kterymi nic neudelame

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik