Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

dobrý článek. Tady pisálci píši o věcech a kterých nic nevědí.

0 1
možnosti

Nedávno byl i terorismus konaný pod pláštíkem křesťanství - IRA v Irsku. Představitelé katolické církve na to reagovali vyhlášením automatické exkomunikace za členství v IRA. Sice to nezabránilo terorismu, ale nemohli se odvolávat na církev.

Islámské duchovenstvo sice nemá hierarchickou strukturu jako křesťanské církve, ale dostatečně razantní vyhlášení fatwy na terorismus konaný ve jménu islámu není vidět. U sebevražedných teroristů jde o klíčový moment. Čin konají s perspektivou okamžitého vstupu do islámského nebe. Pokud by islámští duchovní tuto variantu důrazně vyloučili, mohlo by to sebevražedný terorismus eliminovat. Toto je realita, ne přelud.

7 0
možnosti

J81a21n 38B60a10l54e50k

1. 10. 2013 15:21

Velmi pěkný článek, který si bohužel málokdo přečte. Dnes je bohužel do Evropského a Amerického povědomí silně vsunuta myšlenka Muslim=Terorista či Arab=Terorista. Chápání fenoménu terorismu je podobné, jako tvrdit, že plešatí a holohlaví lidé = neonacisté či velký nos = žid.

Málokde se píše o krásné časové ekvivalenci s křesťanstvím. +/- ve stejné doběod narození proroka se církev přeměnila na silnou mocnost a v některých případech toto vedlo k násilným aktům. Období cca 1200-1500 je v křesťanství krásnou ukázkou náboženské expanze, se kterou 99,9% věřících nemělo nic společného. Pokud křesťanství je nnyí staré cca 2000 let, islám je starý let cca 1400. Ekvivalenci lze najít.

0 1
možnosti
Foto

Islám se možná politizuje, ale určitě ne běžnými občany. Člověk neznalý poměrů islámu a islamistů však vnímá, že teroristé své "dílo" konají ve jménu islámu a pod jeho záštitou - nebudu detailizovat Alláhem. Důsledkem toho je, že vládne většinové přesvědčení, že z islamisty může být terorista, neboť v té oblasti a pod tímto náboženstvím se rekrutuje terorismus a teroristé. A co proti takovému přesvědčení dělají země islámu a jeho čelní představitelé? Nijak zvláště, spíš to vypadá, že boj proti bezvěrcům je důležitější. Možná oprávněně (díky zahraničním intervencím), nevím. Je to chyba občanů ze zemí křesťanství?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS