Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem spíše pesimista. Jen část lidí na netu je skutečně těmi, které hrají. Jak pro jednotlivce, tak pro zájmovou skupinu není problém vytvořit velké množství virtuálních existencí.  Navíc je to prostředí velmi dobře mocenskými strukturami kontrolovatelné a sofistikovanými zásahy snadno ovlivnitelné. Krásným příkladem je Idnes. Stačí jen drobné manipulace s informacemi a většinu oveček dostávají přesně tam, kde je chtějí mít.

Jakousi naději vidím v úplném zrušení anonymity na netu, tedy zavedením plné zodpovědnosti. S tím ale většina uživatelů v tomto okamžiku jistě nebude nesouhlasit.

2 1
možnosti

Souhlasím s vámi. Moderní technologie jsou už dnes na takové úrovni, že by se myslím něco jako "kybernetická demokracie" dalo bez problémů vybudovat. Informační technologie jsou v politice opomíjené téma (ještě aby ne, když se to tam hemží geronty), přitom je to téma čím dál tím důležitější a zasahující do života takřka každého člověka. Určitá transformace společnosti je podle mě nevyhnutelná, protože naše chápání mnoha věcí je podle mě zkrátka zastaralé. Myslím si, že potenciál dnešních technologií nevyužíváme plně ani zdaleka. Mj. i proto volím Piráty, kteří mají IT jako jeden ze stěžejních bodů svého programu. R^

1 0
možnosti

Nemohu než souhlasit. Internet podstatně a zásadně mění povahu společenských vztahů. Svět se mění od základu. Věřím, že tento technický fenomén zúží prostor vládám se sklonem k totalitním praktikám a svět se pohne o trochu dopředu.

2 0
možnosti

Zatim to tak vypada, ze i ty vlady drive 'netotalitní' (demokraticke) se stavaji vic a vic totalitní.

3 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik