Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kolumbo

7. 11. 2010 22:12
A co je na

protestech proti diktátu "expertů" špatného? Mně ti mudrlanti taky lezou silně na nervy, navíc na svou spokojenost jsem sám nejlepším expertem. Ostatní "experty" mohu požádat o konzultaci, pokud pocítím potřebu něčeho takového. Ale i v případě konzultace s expertem si hodlám své věci rozhodovat sám, s přihlédnutím na jeho názor /proč bych k němu nepřihlédl,  když jsem radu zaplatil/ ale v žádném případě se mi nelíbí aby expertní názor byl brán jako rozkaz. Takové právo bych dal nanejvýš rodičům nad malými dětmi. Dospělý člověk má právo se rozhodovat sám za sebe a žádná vláda nebo sbor expertů mu nemá právo žvanit do života, a to ani kvůli údajné "ochraně" dotyčného před sebou samým. Mohou upozornit, poskytnout informace, odmítnout záruky nebo náhradu škody, pokud dotyčný "rady" ignoruje. Ale nesmějí nutit, protože pokud se přidržíte rad "expertů" a dojdete škody, žádný z nich, žádný politik ani ouřada za ni zodpovědnost nepřevezmě. Být američanem, jsem taky členem "Tea parties".

0 0
možnosti

pedol

26. 10. 2010 15:51
Vrána k vráně...

Spíše se hezky taky ukazuje kocovina Američanů po budovatelské euforii ve stylu "Yes, we can". Obamův hvězdný tým se pod náporem reality rozpadá.... Holt lidi na Západě stále postrádají zkušenost s totalitou. To nespitomělý našinec, jakmile spatří fangličky doprovázené budovatelskou rétorikou o lepších zítřcích, o škůdcích a reakcionářích, hnedle spozorní: "Kua, kde už jsem totok slyšel?" Blicí smajlík

0 0
možnosti

geo.novotny

18. 10. 2010 14:45
Váš rozbor

je zajímavý, i když mám dojem - že je trošku ovlivněn pohledem člověka žijícího v Evropě (snad se nemýlím). Je třeba si uvědomit, že "hnutí" má největší podporu v oblastech mimo velkých měst a především ve střední "třídě" - tedy tam, kde probíhající krize páchá největší škody. Americká politika je ovládána elitami, které svůj odstup od "normálního člověka" stále zvyšují a probouzejí v něm strach. Možná, že jde jen o tradiční fenomén tradice americké politiky - kdykoliv země začala směřovat příliž jedním směrem (na levo, či na pravo) - vznikl protitlak, který zařídil korekci. Nevím.

G.N.

0 0
možnosti

zdmueller

18. 10. 2010 15:21
Re: Váš rozbor

Děkuji Vám, Georgi, za Vaši poznámku. Chtěl jsem se už v textu omluvit, že se nedržím svého kopyta. Leč globalizace spolu s „videokracií“, s tou nadvládou televizního a internetového zpravodajství nad našimi mozky, nám přihrává jevy, které jsou sice místní a národní, ale jsou podány tak, jako by se jednalo o něco světového. Nějaké ovlivnění tu bude, když čtu u blogerů tolik nadávek na prezidenta Obamu, jako kdyby žili v Americe a kroky Obamovy administrativy se jich osobně přímo týkaly. Včera jsem zaslechl názor Berlusciniho, že by se mu teapartistické hnutí v Evropě docela zamlouvalo. Tady nejde o názory zemité Ameriky či o pocity ohrožení části amerického voličstva, tady se v teapartismu spatřuje návod, jak vyjádřit nálady Evropanů, kteří mají strach z islámu,z imigračního přílivu a ze ztráty národní identity, kterou Evropa, tápající, zda být entitou nejen ekonomickou, ale i politickou, nedokáže nahradit.     

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

18. 10. 2010 11:01
Podařilo se Vám

do článku dostat skoro všechno, co nás konservativce tolik...hm...zlobí. Nemyslím ale, že jsme epigony TP. Jsme tu pořád, jen jsme mainstreamovými médii označováni tu jako xenofobové, tu jako populistická pravice (pokud možno extrémní) atd.atp.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS