Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AY

proctonejde

17. 6. 2008 15:40
parada

;-D vasema clankama se clovek velmi prijemne bavi, jen tak dal R^

0 0
možnosti
PD

pedol

10. 6. 2008 16:08
chiméry dialogitů?

Podle názoru německého orientalisty H. P. Raddatze opravdový dialog mezi islámem a západem neexistuje. Označil ho spíše za „klišé talk“, kdy západ opakuje prázdné fráze o toleranci a mírumilovnosti islámu a islám zvyšuje svůj politický tlak na evropské instituce. Pokud chceme vidět situaci bez předsudků a růžových brýlí, musí se tato atmosféra nutně změnit. Je potřeba zbavit se sentimentu a opravdu mít zájem problémy řešit, ne jen zastírat jejich existenci.

Příznačné je, že pan Raddatz se v současné chvíli nucen se skrývat před útoky muslimů, kteří zveřejnili na internetu výzvu k jeho zabití.

Již málokoho překvapují nelehké osudy oponentů v končinách, kde počty vyznavačů islámu přesáhnou kritickou mez....

0 0
možnosti
ZM

zdmueller

6. 6. 2008 14:49
Advokát dialogu?

Nejsem a nebudu advokátem křesťansko-muslimského dialogu, ale jsem a zůstanu advokátem dvou mladých lidí, kteří si chtějí vyměňovat názory, jakoliv se zdají být teoreticky a dogmaticky nesmiřitelné. Jistě, nelíbí se mi Á´išin černý závoj, ani její černé rukavičky, a o Tomášovi si mohu myslet, že by měl dělat něco užitečnějšího, než chodit do kostela. Ale líbí se mi, že v sobě našli odvahu dokázat v praxi, že naučit se respektovat druhého, i když nemáme společný názor, je možné a dokonce i nutné, chceme-li, aby evropská demokracie přežila.   

0 0
možnosti
K

kion1

6. 6. 2008 13:32
Volič Národní strany

Jediná cesta, jak z toho ven, je důsledná repatriace muslimů z Evropy, tam odkud přišli;-€[>-]!

0 0
možnosti
TT

T.T.

6. 6. 2008 13:38
Re: Volič Národní strany

Že já si nedám pohov s těma rejpavejma otázečkama: chcete "důsledně repatriovat" Aishu z ČR do ČR??? ;-D

0 0
možnosti
TT

T.T.

6. 6. 2008 13:12
Díky za reklamu :-)

Hezká analýza, pane Müllere! Takže karma, jako ostatně téměř vždy (téměř, protože např. za "Alláhovy nevěsty" - které byly na můj vkus kapánek "přepsychologizované" - jsem Vám karmu nedal... Ale převzal jsem z onoho článku výraz "internetový džihád").

Nevěřící Tomáš :-)

Pro pořádek:

http://tatransky.blog.idnes.cz/

http://najmanova.blog.idnes.cz/

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

6. 6. 2008 11:41
Nesmysl

Jak chcete vést dialog s někým, pro něhož je jediným přijatelným kompromisem vaše konverze k jeho náboženství, nebo vaše smrt? Např. musulmani v USA, kteří jsou mimochodem podstatně umírněnější, než ti "evropští", měli výhrady ke stravování ve školních jídelnách. Nežádali vývařovnu extra pro sebe; požadovali zákaz konzumace vepřového na CELÉ univerzitě. Že vám to nevadí, bez vepřového se obejdete? Tak to je správný přístup, vůči musulmanům přece musíme být "sensitive". A tak se dohodneme na dalším a dalším, přičemž jedinou možností je váš bezvýhradný souhlas. To je vaše představa dialogu? Moje ne. Vysvětlovat quran nepotřebuji, pro mě to nepředstavuje žádný přínos a kromě toho vidím důsledky toho učení denně v praxi, naštěstí (zatím) mimo území ČR. Sečteno a podtrženo, celý dialog je zbytečný. To je ten pravý výraz.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 263
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2517x
Filosof, historik, arabista, publicista a pozorovatel současného světa, na který zírá většinou z Paříže, kde žije.

Seznam rubrik